Vloeistof: 2016 Snow Mountain

 

 

 

Vloeistof: 2016 Snow Mountain, Chardonnay/Pinot noir, Western Cape

 

 

Een kruising tussen een blauwe en een witte druif, dat moet toch een roze druif worden? Niet altijd. Pinot noir heeft een dunne schil. Als Pinot noir druiven voorzichtig geperst worden, dan krijgen de kleurstoffen niet de kans om vrij te komen uit de schil. Het resultaat: helder sap.

 

Pinot Noir geeft karakter en een zeker toets van specerijen mee aan Chardonnay. Die op zijn beurt voor een zachte verleidelijke wijn zorgt. De luchtige frisse stijl wordt mede mogelijk gemaakt door het continentale klimaat waar de wijngaarden zijn aangeplant. Snow Mountain maakt deel uit van de Western Cape mountains in Zuid Afrika. Terwijl je van een Zuid Afrikaanse wijn zou verwachten dat deze van zondoorstoofde druiven zijn gemaakt. Deze wijn komt van wijngaarden met grote verschillen in de dag- en nachttemperatuur, wat voor veel vitaliteit in de druiven zorgt.

 

 

Op het eerste gezicht doet deze komt pinot/chardo-blend wat speels over. Met een zachte toon van roze limonade in de geur. In de smaak is de aanzet fris met een zachte textuur als van amandelboter. Op smaak gebracht met kruidnagel en anijs. Alles gehuld in een sluier van perzikfruit.

 

Dit is het ideale glas voor iedereen die huiverig is voor zuren in de wijn. Voor iedereen die veel romige zachtheid wil ervaren zonder dat het vettig wordt.

 

Een wijn die de verleiding heeft om ‘s winters languit op de bank van zich te laten genieten. Maar zich ook net zo goed in de zomer laat drinken bij een mooie moot Kabeljauw met bloemkoolcrème.

 

Ben je opzoek naar een zachte Chardonnay die niet massief maar juist speels is, beklim dan ook eens de frisse luchtige Snow Mountain!

 

 

Groet Vinoniek

 

Voor informatie: www.wijnbeheer.nl

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
maart 14, 2017