Harmonie

 

 

 

 

 

Harmonie,

 

De wereld schudt op zijn grondvesten, chaos en anarchie liggen op de loer. Er gaat geen dag voorbij dat ik wakker word, het nieuws bekijk en denk: ja het kan dus nog gekker. En dan is het ook nog Maart. De meest onberekenbare Maand van het jaar

 

Het is de maand waar de Nederlandse wijnmakers iedere avond op hun knieën voor de wijngaard een schietgebedje doen, in de hoop dat hierdoor de dreigende nachtvorst uit zal blijven. De maand dat ik standaard met de verkeerde uitrusting het huis verlaat. Op een goed gehumeurde dag trek ik mijn voorjaarsjas en witte sneakers aan. Waarna ik een wolkbreuk terecht kom. En de volgende dag wanneer ik in mijn regenpak op de fiets spring, kom ik alsnog kletsnat aan. Blijkt het ineens 18 graden te zijn en fiets ik rond in een broeikas.

 

Juist in al deze onrust en onzekerheid wil ik je elke werkdag van de maand Maart een gezonde dosis harmonie doen toekomen. Harmonie in verfijnde smaken. De harmonie van de meest bijzondere wijngaarden. Wijnmakers die in harmonie met de natuur leven. Harmonie tussen wijn en spijs. En harmonie in de relatie tussen prijs en product.

 

De wijn met de perfecte balans van kracht, volume, verhaal en plezier. Vinoniek zoekt de meest evenwichtige wijnen. Wijnen die groots, gul en toch dorstlessend zijn. Of juist wijnen die fluisteren van verfijning. Of het nu gaat om groots koor of een kleine kinderstem, deze maand brengt Vinoniek ze allemaal ten gehore.

 

Laat deze harmonische momenten over wijn je rustpunt zijn van de dag. Je handdoek na een onverwachte regenbui. Vinoniek zal je laten zien dat er zelfs op de meest deprimerende dagen iets is om over weg te dromen. Weet dat evenwicht alleen maar bestaat in het moment. Dit geldt niet alleen voor jou of mij, dit geldt ook voor wijn. Laten we zoeken naar de wijnen die ons dichter bij elkaar en onszelf brengen. Veel harmonie gewenst!

 

 

Proost,

 

Vinoniek

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
maart 8, 2017